<ظریف: اکنون مناسب‌ترین زمان برای رسیدن به راه‌حل است/متن نیازمند توافق سیاسی
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 1328
نویسنده : کامران وزیری

ظریف در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس درباره اینکه تا الان چه مقدار از متن مورد نگارش قرار گرفته؟ گفت که متن را تا آنجایی که می‌شده تمیز کردیم و پرانتزها تا آنجا که می‌شده حذف شده است. الان متن نیاز به آن توافق سیاسی دارد که قسمت‌های مورد اختلاف وارد متن شود و متن دیگر دشواری نخواهد داشت. لذا اینکه توقع داشته باشیم متن بهبود پیدا کند، قبل از اینکه موضوعات مختلفی که در دو طرف هست، توافق سیاسی حاصل شود، فکر می‌کنم یک مقدار پیش داوری است و باید صبر کنیم تا به هدف یعنی حل مشکلات محتوایی برسیم، بعد آنها را وارد متن کنیم.

ظریف اضافه کرد: الان متن از مرحله‌ای که امکان کار با آن نبود، به جایی رسیده که به محض اینکه روی موضوعات مهم به تفاهمات سیاسی دست پیدا کنیم، متن با فاصله چندین روز آماده می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره لغو تحریم‌ها و اینکه چه میزان در این زمینه پیشرفت حاصل شد؟ گفت: ما کاملا مشخص کردیم که تحریم‌ها باید به صورت کامل لغو شود و بقیه صحبت‌هایی که شده و گزارش‌های منتشره بیشتر گمانه زنی‌های خبری بوده است. نگاهه مسئولانه برای پیشبرد کار کاملا مشخص است. ما خواهان لغو تحریم‌ها از طریق مذاکره هستیم.

سرپرست هیئت مذاکره‌ کننده ایران در خصوص عدم حضور وزرای خارجه روسیه و چین در وین گفت: وزرای خارجه چین و روسیه برای شرکت در اجلاس بریکس در برزیل حضور داشتند و نمی‌شد از ایشان توقع داشت که در مذاکرات حاضر شوند. از چین تشکر می کنیم که معاون وزیر خارجه خود را برای چند ساعت از برزیل به وین فرستاد؛ دولت روسیه نیز معاون وزیر خارجه‌اش را به مذاکرات برگرداند.

وی افزود: احساس نمی‌کنم که روسیه و چین اهمیت کم‌تری برای این مذاکرات قائل شده باشند.

ظریف در ادامه و در خصوص تفاوت دیدگا‌ه بین 1+5 تصریح کرد: وظیفه من نیست که در رابطه با وضعیت و مواضع داخل 1+5 صحبت کنم. این 6 کشور مواضع مختلفی دارند و حتی بین متحدان داخل این 6 کشور ممکن است مواضع متفاوتی وجود داشته باشد، اما ما با 1+5 مذاکره می‌کنیم.

*وزیر خارجه جدید بریتانیا سیاست سازنده‌ای در قبال تهران دنبال کند

وی‌ همچنین با اشاره به تغییر وزیر خارجه بریتانیا، این تغییر را غیرمنتظره خواند و ضمن تبریک به همتای جدیدش ابراز امیدواری کرد که وزیر امور خارجه جدید سیاست سازنده‌ای را در قبال تهران دنبال کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره طرح موضوع آب سنگین اراک در مذاکرات، خاطرنشان کرد: درباره همه موضوعات از جمله اراک بحث مفصلی شد. به نظر ما روش‌های علمی و قابل قبول و راستی آزمایی وجود دارد که نگرانی‌ها را رفع کند و هدف هم همین بوده است. به نظر من درباره همه موضوعات باید به نتیجه برسیم.

وی تصریح کرد: معتقدم هیچ زمانی به اندازه امروز زمان مناسب برای رسیدن به راه‌حل نیست. همه طرف ها ظاهر امر این است که اراده سیاسی لازم برای رسیدن به راه‌حل دارند. ظاهر امر این است که به این نتیجه رسیده‌اند که روش‌ قبلی روش مناسبی نبوده و با فشار نمی‌شود چیزی را به مردم ایران تحمیل کرد انتخابات این را نشان داد.

ظریف خاطرنشان کرد: ریل آماده است سوزن‌بان و بقیه موارد آماده است که این قطار را به سرمنزل برساند.

ظریف همچنین در خصوص وجود نظرات و دیدگاه‌های مختلف در داخل ایران، اظهار داشت: به این افتخار می‌کنیم که دیدگاه‌های مختلفی در کشور هست و نظرات مختلف ابراز می‌شود؛ ما به عنوان مجموعه مذاکره‌ کننده، وظایفی را در چارچوب منافع کشور و رفع مشکلات کشور داریم و براساس آن مذاکره می‌کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی در خصوص تصویب توافق نهایی در مجلس با بیان اینکه در آمریکا و ایران ممکن است ضرورت‌های قانونگذاری وجود داشته باشد، عنوان کرد: اگر این مذاکره به نتیجه رسید و اینکه در چه زمانی باید به این مراجع قانونگذاری مراجعه کردریال یک تصمیم حقوقی و مبتنی بر اختیارات قانونی رئیس جمهور، شورای امنیت ملی ایران و سایر دستگاه‌های کشور است که در چه زمانی موضوع به مجلس احاله شود. در ایالات متحده نیز همین طور است، حتما در مرحله‌ای باید مجلس نمایندگان و سنا وارد این موضوع شوند.

وی با طرح این سوال که در چه مرحله‌ای لازم است؟ پاسخ داد: این تصمیمی است که رئیس جمهور آمریکا باید بگیرد و من در این مورد بسیار حقوقی عمل می‌کنم و اصلا در امور داخلی آمریکا دخالت نمی‌کنم. این مشکل دولت آمریکاست و خودش باید تصمیم بگیرد.

وی ادامه داد: ما هم براساس مقررات قانونی و تنظیم قوا بین دولت و مجلس، اگر بخواهیم به پروتکل الحاقی بپیوندیم، حتما مجلس باید تصمیم بگیرد، راه دیگری جز تصویب مجلس وجود ندارد. اقدامات دیگری وجود دارد که می‌تواند براساس تصمیمات دیگری صورت گیرد. حتما نیاز به اجماع سازی وجود دارد حتما نیاز دارد همه مردم از شرایط و واقعیات آگاه باشند و براساس واقعیات منافع ملی، نیازهای کشور و راحت کردن زندگی مردم تصمیمات لازم صورت گیرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی دولت روحانی، مقام معظم رهبری را بزرگ‌ترین پشتوانه تیم مذاکره‌کننده خواند و تصریح کرد: ایشان چندین نوبت با بزرگواری از ما حمایت کرده‌اند و همیشه قدردان محبت‌های ایشان هستیم.

وی در خصوص پایان مسئولیت کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز ابراز داشت: خانم اشتون تا اول نوامبر مسئول این کار است و من مطمئن‌ام که تا آن زمان به نتیجه خواهیم رسید.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش افزود: برنامه هسته‌ای ایران کاملا صلح آمیز است و آماده‌ایم همه نگرانی‌های منطقی را برطرف کنیم.

وزیر خارجه اضافه کرد: تنها راه‌حلی قابل پذیرش است که واقعی باشد.

وی همچنین گفت ما دوست نداریم مذاکرات به بعد از 20 جولای کشیده شود، اما این احتمال وجود دارد.

وزیر خارجه ایران گفت تمایل شریکان مذاکره‌کننده من این است که تمدید موعد مذاکرات بعد از 20 جولای می‌تواند سودمند باشد.

وی تأکید کرد ما با این اعتقاد که راهی برای حرکت رو به جلو وجود دارد به کارمان ادامه می‌دهیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در بخش دیگری از اظهاراتش گفت غیر از مسئله کاهش سانتریفیوژها روش‌های اثبات شده علمی دیگری برای حصول اطمینان از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ا ایران وجود دارند.

محمد جواد ظریف همچنین تأکید کرد ایران تصمیمات خودش را گرفته است و این موضوعی دو طرفه است.

وزیر خارجه ایران گفت ما نشان داده‌ایم که در مذاکرات جدی هستیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره غنی سازی و تعداد سانتریفیوژها و اظهارات مقام معظم رهبری درباره نیاز ایران به 190 هزار سو غنی سازی تصریح کرد: ضروری است یک تصمیم سیاسی جدی گرفته شود. تصمیم جدی آن است که برای رسیدن به راه حل نیاز داریم به راه حل فکر کنیم تا به مواضع، برای اینکه اطمینان حاصل شود از اینکه برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز باقی می‌ماند، اصرار بر تعداد اصرار بی موردی است. اتفاقا مشخص شدن 190 هزار سو که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان نیاز قطعی اعلام شد نشانگر یک تصمیم سیاسی صلح‌آمیز از سوی کشوری است که از ابتدا برنامه غنی سازی آن در قالب یک برنامه تامین سوخت برای نیروگاه هسته‌ای طراحی شده است. یو سی اف اصفهان، نطنز و برنامه تولید سوخت هسته‌ای همه در یک چارچوب منطقی قابل تعریف است.

وی گفت: اما همزمان نکته بسیار راهگشای مقام معظم رهبری که نکته صحیحی هم هست و براساس مقررات بین‌المللی، اینکه ما امروز به این نیاز مقدار نداریم، زمانی را داریم که به این مقدار برسیم. از نظر فناوری هم نیاز به زمان داریم که به این زمان برسیم و این زمان امکان رسیدن به راه‌حل را برای ما فراهم می‌کند، به اضافه اقداماتی که در کنار آن می‌توانیم انجام دهیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: ایران به هیچ وجه به دنبال ساخت سلاح نیست. حتی وقتی 20 درصد را تولید کردیم به این خاطر بود که به ما 20 درصد را ندادند. براساس برنامه اقدام مشترک ژنو تصمیم گرفتیم که 20 درصد را تولید نکنیم، زیرا فعلا به اندازه کافی داریم. ما هیچ برنامه‌ای نداریم که بیش از حد نیازمان بسازیم و بیش از حقوقمان هیچ چیز نمی‌خواهیم.

ظریف اضافه کرد: اگر طرف مقابل این آمادگی را داشته باشد که به جای تعیین تکلیف، دنبال راه‌‌حل بگردد، به جای تصمیم گیری به مذاکره بپردازد، حتما به نتیجه می‌رسیم و امیدوارم مذاکرات سه روز گذشته چنین فضایی را ایجاد کرده باشد که طرف‌های مذاکراتی ما در 1+5 به این مفهوم رسیده باشند.

سرپرست تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران خاطرنشان کرد: در چند روز گذشته آمادگی شنیدن را در طرف مقابل دیدم و این می‌تواند زمینه مهمی برای ما باشد که راه را باز کنیم. چون معتقدم راه‌حل در دسترس است. امروز می‌توانیم به راه‌حلی برسیم، اما چون جزییات دارد باید روی جزییات توافق شد ممکن است مقداری طول بکشد.

وی گفت: حتما روش‌های مختلفی برای رسیدن به راه‌حل از سوی ما مطرح است و این روش‌ها، روش‌های علمی است.

محمد جواد ظریف همچنین گفت که این هفته با یوکیو آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار می‌کند.


دشمن عقل امام علی علیه السلام : اَلْهَوى عَدُوُّ الْعَقْلِ؛ هواى نفس، دشمن خرد است. شرح غرر: ج1، ص68

:: موضوعات مرتبط: سیاسی , علمی وفن آوری , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران , 1+5 , مذاکرات هسته ای ,



مطالب مرتبط با این پست
.
اوباما: ایران یک سال یا بیشتر تا ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد/ ابراز خوشبینی درباره توافق هسته‌ای
نتانیاهو و مشکل ندیدن شلوار جین در ایران + کاریکاتور
سیاهه مواضع دولتمردان آمریکایی علیه نظام و ملت ایران
صالحی خبر داد: دستگیری 4 خرابکار در یکی از تاسیسات هسته‌ای
پسرانی که ما را یاد پدرانشان می اندازند/عکس
امام درباره حذف شعار مرگ بر آمریکا چه گفتند؟
سرنوشت سوریه را سوری‌ها تعیین می‌کنند/قطعنامه شورای امنیت منافاتی با منافع سوریه ندارد
چهره مرموز حامی تحریم‌های ضد ایرانی در کنگره آمریکا کیست؟
روسای جمهوری که حاجی شدند/ تصاویر
واشنگتن جرات حمله به ایران را ندارد
توافق برای برقراری روابط با انگلیس در سطح كاردار غيرمقيم
رمزگشایی از «اتفاقی که بجا نبود» !؟
دولت به انتقاد منتقدینش افتخار می‌کند/ 50 روزبه اندازه 500 روز در سیاست خارجی قدم برداشتیم
امنیت پایدار دریاها مدیون نیروی دریایی ارتش ایران است
دیپلماسی هسته ای بعد از فشار تحریم
تمام آنچه که در مورد آزمون ارشد 93 باید بدانید
«کابوس» سعودی‌ها از احتمال بهبود روابط ایران و آمریکا
هشت روستاي استان حلب سوريه از حضور عوامل مسلح پاكسازي شد
نخست‌وزیر لیبی آزاد شد
اذعان یک مقام صهیونیست به دشواری نبرد با حزب الله
وزير خارجه انگليس: در حال مذاکره با ایران برای از سرگیری روابط دوجانبه هستیم
ارتش سوریه عملیات «نبرد زلزله» تروریست‌ها در ادلب را ناکام گذاشت
ایران با بسته جدید به ژنو می رود
واکنش ظریف به تیتر امروز کیهان
اوباما به نتانیاهو: می‌خواهیم تحریم‌های ایران را کاهش دهیم



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: